Eko kino u Urbanom parku

Udruga Eko Pan u suradnji s Kinoklubom Karlovac i Okolišnim filmskim festivalom donosi projekciju dva dokumentarna filma.
Vrijeme početka projekcije je u 19.15 sati, a na repertoaru su filmovi:

Izlazak Zemlje / Earthrise, 29′, Emmanuel Vaughan-Lee, 2018.

“Izlazak Zemlje”, prva fotografija Zemlje iz Svemira iz 1968. godine dio je opće kulture i svi smo je vjerojatno vidjeli, no znamo li kako je nastala i kako je utjecala na razvoj nove svijesti? Redatelj Emmanuel Vaughan-Lee razgovarao je s članovima posade Apollo 8, koja je ostala u kolektivnom pamćenju ne toliko radi svoje misije, koliko radi ove fotografije. Ulazimo u misli i osjećaje koje su se izrodili tijekom ove povijesne misije te počinjemo uviđati što je ova slika značila za same astronaute, ali i za cijeli svijet.

Koga je briga? / Who cares?, 93′, Mara Mounrão, 2014.

Što je socijalno poduzetništvo? Kakvu promjenu u današnjem svijetu stvaraju socijalni poduzetnici/ce? S kojim vrstama problema se susreću te kakve osobe trebaju biti se u tako nešto upustile? “Koga je briga?” odgovara upravo na pitanje koje postavlja. Nekolicina briljantnih osoba govore o načinu na koji su uspjeli osvijestiti razliku u današnjoj globalnoj društvenoj nejednakosti te kako su nadahnuli brojne ljude na stvaranju promjene. Sat i pol, pregršt dobrih i izvedivih ideja koje ne služe samo stvaranju profita, nego nalaze pozitivna rješenja kako za lokalnu zajednicu tako i za društvo u globalu. Čista inspiracija!

Ponesite toplu vestu, ili dekicu, vidimo se u četvrtak u Urbanom parku HD!