Dobre vijesti za ženski rukomet

Dobre vijesti stižu iz liga mlađih uzrasta žena.

U 12 liga za mlađe uzraste ukupno su se prijavila 144 kluba. To je deset posto više nego prošle sezone . Ove godine ćemo imati čak pet liga u kategoriji do 12 godina (U 12), četiri lige u kategoriji do 14 godina (U 14) i tri lige u kategoriji do 16 godina (U 16). Drugim riječima, to znači da će se bez završnice odigrati čak 853 utakmice, poručuju iz HRS-a.

Divne su to vijesti kada znamo da su brojke djevojčica koje počinju igrati rukomet i onih koje ga napuštaju posljednjih godina bile u ozbiljnom padu.

Početak natjecanja mlađih uzrasta za žene planiran je za studeni kako bi se klubovima ostavilo dovoljno vremena za pripreme i izbjegle moguće ozljede. U kalendaru će također biti ugrađeni i rezervni termini u slučaju da su dvorane, a riječ je uglavnom o školskim dvoranama zauzete ili zbog epidemioloških preporuka HZJZ.

 

S obzirom na situaciju s korona virusom, puno se toga moralo ove godine izmijeniti i prilagoditi epidemiološkim mjerama. To se posebno odnosi na sport, između ostalog i rukomet. Zasada sve ide prema planu. Položeni su  testovi digitalizacije sustava, online vođenje liga, live streama koji je izazvao silno zanimanje prijatelja rukometa.