KABA

Petra Cicvarić osvojila nagradu za najbolji tekst za predstavu “Na tragu”

U sklopu programa svečanog zatvaranja 13. Festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić u subotu, 3. listopada 2020. u Gradskom kazalištu lutaka Split dodijeljene su nagrade najboljim ostvarenjima u nekoliko kategorija.

Na ovogodišnjem Festivalu sudjelovalo je 9 kazališta s 10 predstava. Nagradu za najbolji tekst osvojila je Petra Cicvarić za tekst predstave „Na tragu“ Gradskog kazališta Zorin dom u Karlovcu. Nagradu za najbolju predstavu osvojila je predstava  „Lažeš, Melita“ Gradskog kazališta lutaka Split.

13. Mali Marulić održao se od 28. rujna do 3. listopada u Splitu, a izbornik ovogodišnjeg festivala bio je Goran Golovko koji je između 27 prijavljenih predstava odabrao njih deset u natjecateljski dio programa. Program festivala je realiziran u Gradskom kazalištu lutaka Split, Gradskom kazalištu mladih, Hrvatskom narodnom kazalištu Split i Gradskom kazalištu Žar ptica u Zagrebu.

Za vrijeme Festivala odigrano je ukupno 11 izvedbi, a festivalske izvedbe pratilo je više od 500 posjetitelja, uz poštivanje svih mjera i preporuka HZJZ.

omicron