KABA

Županijski stožer CZ: nalazi zaraženih dostavljaju se liječniku koji ih je poslao na testiranje, prostor za DRIVE IN predviđen isključivo za testiranje

Iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije podsjećaju kako nalazi osoba koji su na testiranje došli temeljem uputnice liječnika dostavljaju se elektronskim putem tom istom liječniku. Prostor za DRIVE IN testiranje predviđen je isključivo za uzimanje uzoraka, a ne za dobivanje informacija. Kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve i ometao rad liječnika prilikom testiranja građana.

-Molimo još jednom da se svi pridržavaju uputa dobivenih od ZZJZ Karlovačke županije. Također, želimo obavijestiti građane da ukoliko su pozitivni na COVID-19 će ih odmah po saznanju obavijestiti nadležna osoba iz Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije. Za sve informacije molimo nazvati liječnika obiteljske medicine, a detaljne upute o samom postupku možete pronaći na stranicama Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije ( http://www.zjzka.hr/ ),poručuju iz Stožera.

Tim povodom Stožer CZ KŽ donio je nalog prema kojemu se svim liječnicima obiteljske medicine i koncesionarima u sklopu Domova zdravlja na području Karlovačke županije nalaže da vrše pojačanu i kontinuiranu skrb za svoje pacijente u socijalnim u ustanovama socijalne skrbi. Također, dužni su pružati svu pomoć svojim pacijentima u vidu pravovremenog upućivanja i obavještavanja o provedenim testiranjima na prisutnost virusa SARS-CoV 2 te ostvarivati kontinuiranu suradnju sa svim uključenim službama u borbi protiv epidemije bolesti COVID 19.