Svakodnevna molitva u Nacionalnom svetištu sv. Josipa za prestanak pandemije

Dnevno klanjanje od sat vremena pokrenuto je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u ponedjeljak 12. listopada 2020. godine. Pozivajući na dnevno jednosatno klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom mons. Antun Sente, rektor Svetišta poziva vjernike da, na temelju iskustva zatvaranja Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu zbog koronavirusa, se priključe duhovnoj aktivnosti dnevnog klanjanja, za sve oboljele, za skori završetak pandemije koronavirusa, za zaštitu naših župljana i svih ljudi od novih oboljenja, kao i za sve druge plemenite nakane.

Time se ostvaruje i lijepa nakana na koju je nekadašnji mladi Dubovački župnik vlč. Marijan Radanović pri dolasku na Dubovac poticao. On je pozivao svoje župljane na redovitu molitvu klanjanja pred Presvetim oltarskim sakramentom. U župnim obavijestima s kraja-50 ih godina zapisan je njegov poziv: „Pozivam vas dragi vjernici da svakog dana barem jedan župljanin jedan sat moli pred Presvetim oltarskim sakramentom.“

Na temelju prezentiranih činjenica uprava Nacionalnog svetišta je odredila da će svakog ponedjeljka, utorka, četvrtka i petka izložiti Presveti oltarski sakrament pozivajući vjernike na molitvu u vremenu od 17 do 18 sati. U tom će vremenu svećenik biti na raspolaganju za svetu ispovijed. Ostali dani u tjednu već su ispunjeni duhovnim aktivnostima, poput srijede kad su redovite pobožnosti svetom Josipu, a subotom osim vjenčanja i krštenja članovi zajednice mladih organiziraju pobožnost klanjanja.