Nagrade Hrvatskog muzejskog društva za Muzej Domovinskog rata Karlovac – Turanj i izložbu Gledam dodirom

Hrvatsko muzejsko društvo dodijelilo je u petak, 16. listopada u Muzeju suvremene umjetnosti godišnje nagrade i posebna priznanja za projekte realizirane u 2019. godini te nagrade za životno djelo.

Odlukom ocjenjivačkog suda Gradski muzej Karlovac je za izuzetna ostvarenja u muzejskoj struci dobio tri posebna priznanja i to dva za realizaciju stalnog postava Muzeja Domovinskog rata Karlovac, a koja su dodijeljena ravnateljici Gradskog muzeja Karlovac i voditeljici projekta izgradnje Muzeja Domovinskog rata Hrvojki Božić te višoj kustosici i autorici muzeološke koncepcije Muzeja Domovinskog rata Ružici Stjepanović. Posebno priznanje je dodijeljeno i višoj kustosici pedagoginji Lani Bede iz Gradskog muzeja Karlovac i suradnici Tanji Parlov iz Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ za realizaciju inkluzivne izložbe „Gledam dodirom“.

Hrvatsko muzejsko društvo dodjelom nagrada i posebnih priznanja nastoji doprinijeti valoriziranju i poticanju rada muzejskih djelatnika i institucija. Za dodjelu nagrada i posebnih priznanja Hrvatskog muzejskog društva primaju se prijave za izuzetna ostvarenja iz područja muzejske djelatnosti (izložbe, prijedlozi i realizacije stalnih postava, nakladništvo, pedagoški, promidžbeni, restauratorski i dokumentacijski programi i projekti).