Članovi karlovačkog mačevalačkog kluba osvojili 12 medalja na Prvenstvu Hrvatske

Proteklog vikenda članovi Mačevalačkog kluba Karlovac nastupili su na Prvenstvu Hrvatske u olimpijskoj disciplini floret u Zagrebu. Članovi karlovačkog kluba ukupno su osvojili 12 medalja, od čega je jedno zlato, 6 srebra i 5 bronci.

 

   

Nažalost, nastup u Zagrebu bio je umanjen za par kvalitetnih karlovačkih boraca, koji su u vrijeme održavanja prvenstva morali bit u samoizolaciji, zbog njihovih školskih razreda. No, ni to nije umanjilo činjenicu da je karlovački klub, isto kao i lani na Prvenstvu Hrvatske, osvojio medalje u apsolutno svim dobnim kategorijama, od djece do deset godina starosti pa sve do seniora, čime su ponovo dokazali kako je klub iz Karlovca jedan od najboljih u državi.

Najsjajnijim odličjem okitio se Gabrijel Jajčević u kategoriji djece do 10 godina, koji je naslov prvaka Hrvatske osvojio suvereno sa 7 pobjeda i bez ijednog poraza.

U istoj kategoriji dobar je bio i Leonard Baršić-Ilić koji je na svom drugom natjecanju u životu osvojio brončano odličje, upisavši 4 pobjede i 2 poraza.

U kategoriji do 10 godina za djevojčice dobra je bila Iva Kirinčić, koja je sa ukupno 5 pobjeda i 1 tijesnim porazom u polufinalu, na kraju osvojila brončano odličje.

U kategoriji dječaka do 14 godina odličan nastup imao je Luka Bublić koji je sa 5 pobjeda i tijesnim porazom u finalu na kraju osvojio srebrnu medalju.

U kategoriji kadeta ekipno karlovačka ekipa u sastavu Eric Kovačina, Andrija Kirinčić, Luka Bublić i Jakov Božić osvojila je brončano odličje.

U juniorskoj konkurenciji, ekipa u sastavu Antonio Gojak, Anton Mravunac, Eric Kovačina i Luka Bublić  osvojila je srebrno odličje, baš kao i karlovačka ženska juniorska i seniorska ekipa u sastavu Lara Fabac, Elena Jakšić i Dora Janžetić.

Kod juniora pojedinačno je Antonio Gojak osvojio broncu uz podosta loš dan i nastup na turniru, da bi ukupni dojam ipak popravio sa osvojenom broncom u kategoriji seniora, sa omjerom od 5 pobjeda i 2 poraza. Vrlo uspješan nastup Antonio je imao i u ekipnom djelu natjecanja za seniore, gdje je u vrlo raspoloženoj ekipi sa Antonom Mravuncem, Svenom Prpićem i Ericom Kovačinom osvojio izvrsno srebrno odličje, u polufinalu izbacivši jaku ekipu zagrebačkog ZŠM-a za koju su nastupala čak 4 hrvatska seniorska i juniorska reprezentativca.

U kategoriji seniorki pojedinačno odličan nastup imala je Lara Fabac, koja je sa omjerom od 5 pobjeda i 2 poraza na kraju osvojila srebrno odličje i naslov doprvakinje Hrvatske u seniorskoj konkurenciji.