70 mladih Karlovčana volontiralo je 72 sata bez kompromisa

Sedamdesetak mladih Karlovčana volontiralo je u desetak različitih volonterskih akcija u svom gradu od 15. do 18. listopada 2020. godine u sklopu projekta “72 sata bez kompromisa”. Projekt je to međunarodne razine kojemu se u Hrvatskoj priključilo 14 gradova i jedna općina. Karlovac u sklopu ovog, mogli bismo reći, pravog volonterskog maratona sudjeluje već drugu godinu za redom u organizaciji mladih vjernika iz Zajednice mladih katolika ZAMAK. Projekt je otvoren i zatvoren na svetim misama u srcu Karlovca, u Nacionalnom svetištu svetoga Josipa. Primarni cilj projekta je pomaganje svojoj lokalnoj zajednici kroz razne socijalne, ekološke i radne akcije.

Volonteri su bili raspoređeni u veći broj manjih grupa, pazili su na pridržavanje svih epidemioloških mjera. Pokazali su koliko su odgovorni noseći zaštitne medicinske maske tijekom akcija i pazili su na sebe i druge. ‘Ovim projektom smo htjeli biti promjena u našem gradu, ali isto tako biti i odgovorni’, ističe voditeljica projekta u Karlovcu Ivana Vranešić.

Mladi volonteri su uređivali okoliš oko župnih crkvi Blažene Djevice Marije Snježne na Dubovcu te oko crkve Sveta Tri Kralja na Baniji. Udružili su svoje snage i uredili prostorije Doma za odgoj djece i mladeži, izrađivali su senzorne igre za djecu s poteškoćama u razvoja, šivali su zaštitne medicinske maske sa Udrugom Jak kao Jakov te su se družili i uljepšavali dane korisnicima Udruge milosrđe-Centar za beskućnike i s korisnicima Udruge slijepih Karlovačke županije.