Radovi na rekonstrukciji Državne ceste DC 6 na dionici od rotora Dubovac do Borlina, ukupne dužine 3,6 kilometara izvode se na dva gradilišta. Trebali bi završiti u drugoj polovici prosinca ove godine čime bi se omogućilo puštanje prometa kamiona, priopćili su iz Grada Karlovca.

Na dionici od rotora na Dubovcu do Ul. R. Boškovića cilj je da se do 30. 10. 2020. godine završe sve instalacije u kolničkoj konstrukciji i ugradi nosivi sloj asfalta čime će se moći uspostaviti kvalitetnija prometna regulacija i rasteretiti okolne prometnice.

Drugi dio projekta izvodi se na dionici od Gradišćanske ulice do kućnog broja 53 na Borlinu. Dogovoreno je da izvođač, nakon što je prikupio sav potreban materijal za zamjenu vodoopskrbne mreže, započne s izvođenjem radova na vodoopskrbnoj mreži 20. 10. 2020. godine.

Završetak izvođenja svih radova preduvjet je da se na tom dijelu prometnice pusti promet, pogotovo kamiona, čime će se rasteretiti okolne nerazvrstane ceste grada Karlovca.

Ovi radovi bi trebali završiti u drugoj polovici prosinca ove godine čime bi se omogućilo puštanje prometa kamiona.
Izvođenje vodoopskrbne mreže i kanalizacije izvest će se kako je planirano projektom za što je i ishođena građevinska dozvola. Dakle, kanalizacija se izvodi od rotora na Dubovcu do Vodocrpilišta Borlin, a vodoopskrbna mreža od rotora na Dubovcu do kućnog broja 53 na Borlinu.

Što se tiče pješačkih koridora, treba reći da su oni na inzistiranje Grada Karlovca uspostavljeni do početka školske godine osim u djelu asfaltiranja nogostupa, zbog potrebe izvođenja priključaka u Ljubljanskoj ulici. Grad Karlovac i dalje inzistira kod izvođača nadzora Hrvatskih cesta i PU karlovačke na uspostavi pješačkih koridora i maksimalnom poduzimanju svih mjera na gradilištu za sigurnost pješaka. Na radove utječu i događaji vezani uz pandemiju korona virusa i mogu uzrokovati probleme s isporukom materijala, smanjenjem broja radnika i u konačnici mogu utjecati i na predviđene rokove.