Stručni skup učitelja u Ogulinu

U konferencijskoj dvorani Hotela Frankopan u Ogulinu održan je stručni skup pod nazivom “Sretno dijete – implementacija programa za osobni i socijalni razvoj u školi”.

Organizirane su grupe od 14 učiteljica i učitelja iz desetak lokalnih škola za stručno usavršavanje u području mentalnog zdravlja i osnaživanja djece i mladih. Zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar istaknula je ovom prilikom kako je osim usvajanja znanja i vještina, bitno i stvaranje samopouzdanja te samopoštovanja kod djece. Također, navela je kako je rast u poticajnom radnom okruženju ključan čimbenik kako bi djeca izrasla u zdrave i odgovorne ljude.

Cilj dvodnevnog seminara je usvojiti kompetencije za kreiranje obrazovnog okruženja i procesa usmjerenih na dobrobit djeteta i njegov socio-emocionalni razvoj, kao i znanja potrebna za proučavanje osobnih i socijalnih kompetencija. Projektom se osnažuje i educira učitelje i stručne suradnike za provođenje sveobuhvatnog preventivnog programa za uspješnije komuniciranje i nenasilno rješavanje sukoba te jačanje osobnih i socijalnih kompetencija učenika.