Na Čaju s Edom u ozaljskoj knjižnici Tomislav Domović i Sven Popović

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Ivana Belostenca u Ozlju krenuli su dugo najavljivani književni susreti pod nazivom Čaj s Edom. Ideja je bila da se okupe književnici ali i mali domaći proizvođači koji bi uz razgovor o pjesmama i prozi uživali u plodovima prirode. Ovoga puta gost je bio pisac Tomislav Domović, a moderator Edin sin Sven Popović. Uz razgovor ove dvojice pisaca mogli su se degustirati domaći proizvodi OPG-a Kovač.

Književni život Tomislava Domovića započeo je ’83. godine i trajao je do devedesetih kada je stao s objavama. U posljednje tri godine izdao je tri zbirke poezije od kojih je najpoznatija Ljubavni abecedarij. Uskoro izlaze i novi radovi. U sljedeća tri tjedna izaći će knjiga novela ‘Bilo jednom u Hrvatskoj’, početkom sljedeće godine izaći će knjiga ‘Hrvatski Bog Amor’ koju je predstavio kao svoju najjaču knjigu poezije do sada. Krajem sljedeće godine u planu je objaviti zbirku ‘100 ljubavnih i ni jedna više’.

Moderator Sven Popović mladi je zagrebački pisac koji je do sada objavio dvije knjige pod naslovima: Nebo u kaljuži i Uvjerljivo drugi. Trenutno radi na trećoj knjizi, koja će, kaže, izaći sljedeće jeseni i bit će to magijski realizam, pomalo avanturistički roman, najavio je Sven Popović.