Karlovačke gimnastičarke i gimnastičari osvojili ukupno 13 medalja i 9 ekipnih „pehara“

U subotu 24. listopada 2020. godine održano je 2. kolo Kupa Republike Hrvatske Regije Zapad u ženskoj i muškoj športskoj gimnastici. Organizator i domaćin u Sokolskoj dvorani bio je GK Sokol Karlovac. Karlovački Sokol nastupio je sa 17 gimnastičara u 3 ekipe te su osvojili ukupno 6 medalja i tri ekipna „pehara“.

U kategoriji U-dječaci prva tri mjesta osvojili su Karlovački sokoli i to Aaron Funtek zlato, Filip Blašković srebro te Matej Štanjer broncu. U kategoriji U-mlađi kadeti Fran Šančić osvojio je srebrnu medalju. Zlatne medalje osvojili su Filip Krznar u kategoriji C-kadeti i Petar Sinčić u kategoriji C-juniori. Karlovačke ekipe u kategorijama U-dječaci (Aaron Funtek, Filip Blašković, Matej Štanjer i Nikola Omor), U-mlađi kadeti (Fran Šančić, Patrik Rajković, Leon Mikulić i Marin Makarun) i C kadeti (Filip Krznar, Kruno Polak, Leon Dejanović, Vito Radaković, Andrija Crkvenac i Karlo Klarić) osvojile su prva mjesta.

Kod djevojčica i djevojaka GK Sokol bio je predstavljen s 32 gimnastičarke u 6 ekipa. Ukupno je osvojeno 7 medalja i 6 ekipnih „pehara“. U kategoriji B-mlađe juniorke Nera Đurić osvojila je srebrnu medalju. U kategoriji B-juniorki karlovčanke su osvojile sve tri medalje i to Mona Šarinić zlato, Doroteja Šegavić srebro i Matea Šegavić broncu. U kategoriji B-seniorki Ana Magdalena Fabijanić osvojila je zlatnu medalju, a Karla Šibenik srebrnu.
U kategoriji C-mlađe kadetkinje Nadja Kranjc osvojila je srebro, a Ema Starešinčić broncu. U kategoriji C-mlađe juniorke Lara Đurić osvojila je srebro kao i Jana Gabi Kasunić u kategoriji juniorki. Srebro je osvojila i Aurora Car u kategoriji C-seniorke.

Karlovačka ekipa B-juniorke (Mona Šarinić, Doroteja Šegavić i Matea Šegavić) osvojila je prvo mjesto, a ekipa B-mlađe kadetkinje (Nera Đurić, Nika Babić i Lota Gačić) osvojila je drugo mjesto. Gimnastičarke Sokola u kategoriji C-mlađe kadetkinje (Nadja Kranjc, Ema Starešinčić, Jana Busić i Nea Matijašić) osvojile su prvo mjesto, a u kategoriji C-kadetkinja (Ilona Rajković, Lucija Lukežić Štedul, Ena Bukovšek i Tia Zorić) treće mjesto. C-mlađe juniorke (Lara Đurić, Dora Martišković, Nina Miljenović, Lucija Rožman, Leonarda Šlat, Maja Plavetić i Franka Maglić ) osvojile su drugo mjesto. C-juniorke (Jana Gabi Kasunić, Kalista Kranjčec, Marija Vrbanić, Tara Radočaj i Matea Novković ) osvojile su također drugo mjesto.

Ukupno je nazočilo 93 gimnastičarki u 15 ekipa i 37 gimnastičara u 7 ekipa, što je sveukupno 130 natjecatelja u 22 ekipe. U ovom kolu sudjelovali su gimnastičari iz GK Vita iz Rijeke, GK Rijeka iz Rijeke, GK Petrinja iz Petrinje, GK Umag i GK Sokol Karlovac. Svi vježbaju sve sprave i ocjenjuje se ukupni višebojski rezultat. Podsjetimo se da žensku gimnastiku čine: preskok, dvovisinske ruče, greda i tlo. Muška gimnastika ima šest sprava i to: tlo, konj s hvataljkama, karike, preskok, ruče i preča.

Ovo kolo bilo je posebno obilježeno epidemiološkim mjerama. U želji zaštite sudionika natjecanje je podijeljeno u četiri turnusa kako bi broj sudionika u dvorani bio manji od 50. Natjecanje se odvijalo bez gledatelja, a voditelji, suci i treneri cijelo vrijeme nosili su zaštitne maske. Nakon svakog turnusa napravljene su pauze po 30-45 minuta kako bi se dezinficirao prostor i sprave. Natjecanje je započelo u 8 sati ujutro i završilo u 21 sat navečer. Organizator je omogućio gledanje ovog natjecanja putem prijenosa uživo na youtube kanalu.

Na početku natjecanja sve su pozdravili predsjednik GK Sokol Karlovac Jurica Suhin i predsjednik Karlovačke športske zajednice Željko Šančić. Natjecanje je započelo muškom športskom gimnastikom.

Iako su uvjeti za treniranje znatno otežani nakon pojave koronavirusa, karlovački Sokoli još jednom su ostvarili izvrsne rezultate. Čestitke zaslužuju ponajprije osvajači medalja, ali i svih 49 karlovačkih gimnastičarki i gimnastičara koji su sudjelovali na ovom natjecanju kao i njihovi treneri te vodstvo Kluba, priopćili su iz Gimnastičkog saveza Karlovačke županije.