KABA

U Sisku dodijeljene bespovratne potpore obrtnicima

Sisačko moslavački župan Ivo Žinić u Sisku je uručio ugovore o dodjeli bespovratnih potpora iz projekta ‘Kapitalne pomoći za nove investicije u proizvodnji i potpore za obrtna sredstva’. Za ovu mjeru u proračunu Sisačko-moslavačke županije predviđeno je 750 tisuća kuna.

Na ovaj način 54 obrtnika s područja Sisačko-moslavačke županije, koji se bave proizvodnom djelatnošću i koji imaju do 9 zaposlenih, dobili su novčanu potporu od 15 tisuća kuna. Jedan od njih je Ante Mikša, vinar iz Kutine. Ante je četvrta generacija vinara u svojoj obitelji. Godišnje proizvedu 60 do 80 tisuća litara vina. Sada su, kaže nam, dio Proizvođačke organizacije Škrlet gdje s ostalim vinarima planiraju aplicirati za europske projekte.

“Županija svake godine iz proračuna izdvaja oko 13 milijuna kuna za različite bespovratne potpore kojima nastoji pomoći gospodarstvu. Nadam se da mjere Hrvatske Vlade iz ove godine nisu posljednje i da će i dalje pomagati gospodarstvo u cjelini. Samo u Sisačko-moslavačkoj županiji u proteklom je razdoblju kroz određene mjere Vlada uložila preko 128 milijuna kuna i očuvala 11 280 radnih mjesta. Da nije bilo te pomoći, sada bi se drugačije živjelo.” rekao je župan Ivo Žinić.