U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji je zabilježeno 35 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Na bolničkom liječenju se nalazi 50 pacijenata, od čega je 6 novoprimljenih. U posljednja 24 sata umrle su 2 osobe, ženska osoba u dobi od 79 godina i muška osoba od 86 godina. U samoizolaciji se nalaze 492 osobe.

Najviše oboljelih u Karlovačkoj županiji je na području grada Karlovca, u Dugoj Resi, Ogulinu i Ozlju, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije Branko Zoretić na današnjoj konferenciji za medije.

Što se tiče aktivnih slučajeva, na dan 2. studeni 2020., u gradu Karlovcu je ukupno do sada zabilježeno 216 oboljelih od covida 19, u Ogulinu 28, u Dugoj Resi 26, a u Ozlju 23. U općinama Cetingrad, Krnjak, Ribnik, Saborsko i Vojnić nemaju nijedan aktivan slučaj zaraze covidom 19. Saborsko je jedina općina koja od ožujka nema nijednu oboljelu osobu od covida 19.

Od ponedjeljka 9. studenog na Zavodu za javno zdravstvo bit će otvoren pozivni centar koji će raditi svaki dan, bez obzira na blagdane i praznike, od 7 ujutro do 8 navečer. Građani Karlovačke županije putem ovog poziva moći će dobiti sve informacije vezane za samoizolaciju. Iz tog centra će također biti kontaktirane sve osobe koje su pozitivne i koje moraju u samoizolaciju, te njihovi kontakti.

59 djelatnika OB Karlovac je u samoizolaciji, od čega je 46 zdravstvenih i 13 nezdravstvenih djelatnika.

U OB Ogulin na COVID odjelu leži 18 pozitivnih pacijenata. Dobra vijest je da se ponovno otvara ginekologija i rodilište, rekla je Mirjana Lončarić-Katušin, zamjenica ravnatelja OB Karlovac. Kirurgija će u Ogulinu raditi samo za hitne operacijske zahvate.

U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 1340 osoba, a umrla sveukupno 21 osoba. 82 osobe su se oporavile na bolničkom liječenju. Prosječna dob oboljelih je iznad 65 godina, a više od polovice su muškarci.