Povodom Dana hrvatskih knjižnica oprost zakasnine članovima karlovačke knjižnice

Dan hrvatskih knjižnica tradicionalno se održava 11.  studenog u okviru manifestacije Mjesec hrvatske knjige. Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac obilježava ovaj dan  Akcijom oprosta zakasnine na tri lokacije. U knjižnici za mlade od devet do 19 sati, u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić u isto vrijeme, te u pokretnoj knjižnici (bibliobus i bibliokombi) na postajama koje se obilaze 11. studenoga.

Uz  oprost  zakasnine, Knjižnica organizira i Akciju učlanjenja studenata u Gradsku knjižnicu “Ivan Goran Kovačić” u suradnji sa Studentskim zborom Veleučilišta u Karlovcu. Projekt provodi Studentski zbor Veleučilišta u Karlovcu, a financiran je sredstvima javnog poziva Studentskog centra Karlovac za realizaciju studentskih projekata. Ovogodišnji projekt osigurava učlanjenje za 100 studenata, s ciljem uspostavljanja učinkovitih društvenih okvira za podršku čitanju, razvijanja čitalačke pismenosti, poticanja studenata na aktivno i kritičko čitanje te povećanja dostupnost knjiga i drugih čitalačkih materijala.

Svečana primopredaja iskaznica studentima održat će se 11. studenog u 11 sati na Informativno-posudbenom pultu Gradske knjižnice. Od 11. studenog svi studenti koji su iskazali interes prijavom Studentskom zboru Veleučilišta u Karlovcu mogu doći po svoju iskaznicu, a studentima koji su već postojeći članovi Knjižnice besplatno je obnovljena članarina za iduću godinu te mogu nastaviti koristiti knjižnične usluge.