Novi centar i ove godine svečano obilježio Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Vijećnici Gradske četvrti Novi centar i ostali građani te gradonačelnik Damir Mandić sa suradnicima zapalili su lampione na Šetalištu grada Vukovara i uz spomenik Replike vukovarskog vodotornja i time obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

“Studeni je mjesec koji je studen oko srca zbog Vukovara, ali i zbog Saborskog, Slunja i Škabrnje te svih onih mjesta u kojima su se 1991. branili životi. Prisjećamo se svih onih koji su poginuli, posebno onih koji su nestali, za čiji grob ne znamo. Moramo se podsjećat da bi iz njihove žrtve za našu Domovinu i svaki naš grad radili ono najbolje. Oni nisu s nama ali njima smo na neki način dužni činit sve za što su se oni borili.” ispričao je ovom prigodom gradonačelnik Damir Mandić.

Gradovi Vukovar i Karlovac su od 2018. godine i službeno gradovi- prijatelji, a na to je kaže nam gradonačelnik posebno ponosan.

Predsjednik Gradske četvrti Novi centar Josip Žunić nakon paljenja svijeća prisjetio se ratnih dana.

“To su dani koji se ne mogu zaboraviti i koji se ne smiju zaboraviti. Dani koji moraju ostati u sjećanju hrvatskog naroda. Ratni dani su počeli još prije rata te sam se kao zdravstveni djelatnik pripremao sa svojim kolegama za ono što smo očekivali u ratu. Najviše smo pratili što se događa u Vukovaru jer smo shvatili da postaje grad heroj, shvatili smo da Vukovarci brane Domovinu od najezde onih koji nisu bili ljudi.” komentirao je Josip Žunić.