Novi uspjesi karlovačkih gimnastičara

Grad Osijek domaćin je Višebojskog i pojedinačnog prvenstva Hrvatske te Završnice kupa Hrvatske za B i C program u sportskoj gimnastici. Boje GK Sokol Karlovac tijekom vikenda branit će oko 40 gimnastičarki i gimnastičara koji su ostvarili pravo nastupa na navedenim natjecanjima.

Najbolji hrvatski gimnastičari i gimnastičarke nastupili su jučer na Višebojskom i pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske. Predstavnici Gimnastičkog kluba Sokol Karlovac osvojili su ukupno dva ekipna i 11 pojedinačnih odličja.
U kategoriji seniora nastupili su Lovro Čorak i Matija Tek.

Matija Tek bio je najbolji senior u višeboju, ujedno i najtežoj gimnastičkoj disciplini, te se okitio zlatnom medaljom. Pored višebojskog zlata, Matija Tek osvojio je i broncu na preči, iza srebrnog Marka Jovičića (GK Rijeka) i europskog i svjetskog viceprvaka, a sada i državnog prvaka, Tina Srbića (ZTD Hrvatski Sokol). Valja napomenuti da je Matija Tek nedavno postao punoljetan te je prvi puta nastupio u seniorskoj konkurenciji.

Lovro Čorak postao je prvak Hrvatske na ručama osvojivši zlatnu medalju ispred Marka Jovičića (GK Rijeka) i Jakova Vlaheka (ZTD Hrvatski Sokol). Uz zlato na ručama, Čorak je dodao i broncu na preskoku. Novi prvak Hrvatske na preskoku je Marko Jovičić (GK Rijeka) dok je srebro pripalo Borni Matiću (GK Marijan Zadravec Macan Čakovec).

U ekipnoj kategoriji seniorki GK Sokol Karlovac osvojili su 3. mjesto. Prvo mjesto osvojio je GK Petrinja, a drugo ZTD Hrvatski Sokol iz Zagreba.

U kategoriji seniorki, najbolja sportašica grada Karlovca i Karlovačke županije, Petra Furač osvojila je ukupno 6 odličja. Najvrijednije je ono u višeboju gdje je Petra osvojila zlatnu medalju i titulu višebojske prvakinje Hrvatske. Drugo i treće mjesto pripalo je gimnastičarkama iz ZTD Hrvatski Sokol Christini Zwicker i Tini Zelčić. Furač je ostvarila pobjede i na tlu i preskoku te dodaje drugo mjesto na gredi i treće mjesto na dvovisinskim ručama.

Za još malo lijepih vijesti pobrinula se sokolašica Martina Šegavić osvojivši broncu na gredi.

U ekipnoj konkurenciji, gimnastičarke GK Sokol Karlovac osvojile su 2. mjesto. Za ekipu su nastupile Petra Furač, Martina Šegavić i Ana Magdalena Fabijanić.

Od naših predstavnika još su nastupile Karla Šibenik i Doroteja Šegavić u kategoriji juniorki te Filip Štedul u kategoriji kadeta.