Karlovački gimnastičari i gimnastičarke sjajni na prvenstvu Hrvatske i Završnici kupa

U Osijeku se proteklog vikenda održalo višebojsko i pojedinačno prvenstvo Hrvatske u gimnastici te Završnica kupa Hrvatske za B i C program. Nakon vrlo uspješnog prvog dana na kojem je GK Sokol osvojio ukupno 13 odličja, u istom tonu odrađena su preostala natjecanja.

U muškoj sportskog gimnastici u kategoriji mlađih kadeta Fran Šančić osvojio je srebro na preskoku te bronce na tlu i ručama. Patrik Rajković vježbom na preči osvojio je srebro. U ekipnoj konkurenciji mlađi kadeti u sastavu Fran Šančić, Patrik Rajković, Marin Makarun i Leon Mikulić, osvojili su treće mjesto. Prvak Hrvatske u ekipnoj konkurenciji je ZTD Hrvatski Sokol iz Zagreba, a viceprvak GK Dišpet iz Šibenika.

U kategoriji dječaka najuspješniji sokolaš bio je Aaron Funtek osvojivši četiri pojedinačna odličja. Aaron je postao prvak Hrvatske na konju s hvataljkama i preči te dodao još broncu na preskoku i višeboju. Nikola Olrom osvojio je broncu na karikama. Uspješni na preči su bili i Matej Štanjer koji je osvojio srebro i Filip Blašković koji je odnio broncu. Ekipa u sastavu Filip Blašković, Aaron Funtek, Matej Štanjer i Nikola Olrom osvojili su prvo mjesto ispred kolega iz GK Trešnjevka iz Zagreba.

Na Završnici kupa Hrvatske B program najuspješnija je bila Nera Đurić osvojivši drugo mjesto. Izvrsne rezultate osvojile su karlovačke sokolašice u ekipnoj konkurenciji. Ekipa seniorki (Ana Magdalena Fabijanić, Martina Šegavić, Karla Šibenik) osvojila je prvo mjesto, juniorke (Doroteja Šegavić, Matea Šegavić, Mona Šarinić) i mlađe kadetkinje (Nera Đurić, Nika Babić, Lota Gačić) osvojile su treće mjesto.

Zadnjeg dana natjecanja održana je Završnica kupa Hrvatske C program. U kategoriji kadeta najuspješniji član GK Sokol Karlovac bio je Filip Krznar osvojivši broncu. U ekipnoj konkurenciji kadeti (Filip Krznar, Karlo Klarić, Andrija Crkvenac, Dino Penić, Leon Dejanović i Kruno Polak) osvojili su srebrno odličje. Ekipa mlađih juniorki, u sastavu Maja Plavetić, Leonarda Šlat, Lucija Rožman, Nina Miljenović, Dora Martišković i Lara Đurić, osvojila je brončanu medalju.