KABA

U županiji 13 novozaraženih – jučer bez drive in testiranja, preminula jedna osoba

U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji 13 je  novih slučajeva  zaraze koronavirusom. S područja grada Ogulina devet,  Josipdola  tri, Plaškog jedna zaražena osoba. U nedjelju nije bilo Drive-in testiranja. U Karlovačkoj županiji  ukupno je  do sada  oboljelo  4.000  osoba. U samoizolaciji se nalazi 918 osoba, nije bilo kršenja mjera.

U OB Karlovac hospitalizirano je 58 COVID pozitivnih pacijenata, jedna osoba je otpuštena sa bolničkog liječenja, nije bilo preminulih osoba. Ukupno je 14 osoba na respiratoru, od toga osam COVID pozitivnih osoba. Prosječna dob hospitaliziranih pacijenata je 69 godina, dok je prosječna dob preminulih pacijenata 79, prosječna dob COVID pozitivnih pacijenata na respiratoru je 71 godina. Od početka pandemije u bolnici je preminula ukupno 71 osoba. U samoizolaciji se nalazi 10 liječnika, 15 medicinskih sestara/tehničara, devet ostalih zdravstvenih djelatnika te 18 nezdravstvenih djelatnika. Od početka pandemije iz bolnice Karlovac je otpušteno 196 osoba.

U OB Ogulin na COVID odjelu je hospitalizirano 40 osoba, jedna osoba je otpuštena sa bolničkog liječenja, nije bilo umrlih osoba. Od početka djelovanja COVID odjela ukupno je otpušteno sa bolničkog liječenja 84 pacijenata, a 23 osobe su umrle od početka rada odjela. Prosječna dob hospitaliziranih COVID pozitivnih pacijenata je 70 godina, a preminulih 80 godina. U samoizolaciji se nalazi četiri liječnika, 23 medicinskih sestara/tehničara, šest ostalih zdravstvenih djelatnika te sedam nezdravstvenih djelatnika.

U Specijalnoj bolnici Duga Resa hospitalizirano je 29 COVID pozitivnih pacijenata, jedna osoba je preminula. U samoizolaciji se nalaze dva liječnika, 23 medicinskih sestara/tehničara, šest ostalih zdravstvenih djelatnika te sedam nezdravstvenih djelatnika.