web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Karlovačka županija osigurala milijun kuna za specijalizacije obiteljskih liječnika, ginekologa i epidemiologa

Kako bi zadržali liječnike da žive i rade na karlovačkom području, Karlovačka županija će financirati specijalizacije liječnika. Tako je u proračunu za sljedeću godinu osigurano milijun kuna za specijalizacije liječnika obiteljske medicine u tri Doma zdravlja: u Karlovcu, Dugoj Resi i Vojniću.

U Ogulinu su osigurana sredstva za specijalizaciju iz ginekologije, a u Zavodu za javno zdravstvo za specijalizaciju iz epidemiologije.

“Nakon detaljne analize svih 75 timova obiteljske medicine, 66 timova dentalne medicine, sedam timova pedijatrije i devet timova zaštite žena, odredili smo prioritete i zaključili koje su to najpotrebitije djelatnosti u medicini u kojima želimo potaknuti i specijalizirati liječnike da ovdje dođu raditi. Karlovačka županija planira izdvajati po milijun kuna svake godine za specijalizacije, što znači za specijalizaciju iz obiteljske medicine četiri godine, a za specijalizaciju iz ginekologije pet godina”, rekla je zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

U Domu zdravlja Duga Resa od 2013. godine nije bilo specijalizacija iz obiteljske medicine, te je sada i više nego potrebna, zahvalila se ravnateljica Doma zdravlja Duga Resa Melita Trgovčić.

“Karlovačka županija je osigurala dodatno milijun kuna za stambeno zbrinjavanje mladih obitelji prema kategorizaciji stručne spreme pa bi prema tome liječnici koji imaju visoku stručnu spremu trebali imati u startu dodatne bodove”, istaknula je zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar.

U proračunu Karlovačke županije za sljedeću godinu, za zdravstvo je osigurano 18 milijuna kuna. Što je u odnosu na prethodnu, povećanje za gotovo milijun kuna.