Gradski muzej Karlovac slavi 116. rođendan

Gradski muzej Karlovac slavi 116. rođendan. Usprkos teškoj i izazovnoj godini, uspjeli su ostvariti svoje ciljeve, a zabilježeno je više od 32 tisuće posjetitelja, prije svega zahvaljujući Muzeju Domovinskog rata na Turnju u koji dolaze ljudi iz cijele Hrvatske pa i šire.

Karlovački Gradski muzej već je godinama izvrsna, vodeća ustanova u kulturi grada Karlovca. Djeluje na tri lokacije- u matičnoj zgradi na Štrosmajerovom trgu središte je muzeja, u galeriji Vjekoslav Karas održavaju se recentne izložbe suvremene likovne scene, a prije nešto više od godinu dana otvoren je i Muzej Domovinskog rata na Turnju.

Unatoč krizi, Muzej je ostvario odlične rezultate u protekloj godini. Zabilježeli su više od 30 tisuća posjeta, a i realizacija vlastititih prihoda bit će veća od 50 posto.

Značajna pažnja posljednjih nekoliko godina posvećena je i tradicionalnom marketingu, jer prema riječima ravnateljice Hrvojke Božić i gradonačelnika Damira Mandića -uspješan muzej je onaj koji živi s lokalnom zajednicom i kojeg promovira lokalno stanovništvo.

Muzej je nedavno na upravljanje dobio i Stari grad Dubovac, a u planu je i  preuzimanje  Muzeja vatrogastva. Kako bi priča bila potpuno zaokružena, valjalo je promijeniti, tj.prilagoditi ime i postaviti novi, prepoznatljivi logo Muzeja.

Za kreativni logo Muzeja zaslužan je, podsjetimo, mladi Karlovčanin Dino Begović, a novo ime glasit će – Muzeji grada Karlovca.