Hrvatska završila kao 6. reprezentacija Europe na 33. Europskom prvenstvu u ženskoj sportskoj gimnastici

Završeno je ekipno finale 33. Europskog prvenstva u ženskoj sportskoj gimnastici u Mersinu. Hrvatska je završila kao 6. reprezentacija Europe, a Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker, Tina Zelčić i Petra Furač skupile su ukupno 136,762 boda. Prvakinje su Ukrajinke (154,663), srebrna je Rumunjska (154,496), a brončana Mađarska (151,597).

Ana Đerek primila je posebnu nagradu Europske gimnastičke federacije – SmartScoring Shooting star nagradu, nagradu za najelegantniju gimnastičku zvijezdu ovog prvenstva, nagradu koju je u muškoj konkurenciji prošloga tjedna primila turska zvijezda Ibrahim Colak.

Ovo je nagrada koju je Europska federacija u suradnji sa svojim partnerom SmartScoringom počela dodjeljivati 2018. godine, njome se “želi u središte pažnje staviti gimnastičarka i gimnastičar s iznimnom pričom, netko tko je nadahnuće za buduću generaciju gimnastičara, ali i širu javnost”.

Dvostruka olimpijka iz Splita, iz Gimnastičkog kluba Marjan, iz male Hrvatske, svakako je netko tko djevojčicama koje sanjaju biti vrhunske gimnastičarke može biti primjer i dokaz da je u sportu sve moguće. Ako si uporan, ako radiš, ako vjeruješ, ako sanjaš, ističu u Hrvatskom gimnastičkom savezu.