KABA

U županiji imamo 139 novih slučajeva zaraze i pet preminulih od Covida 19

Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 139 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 6.230 osoba.

63 nova slučaja potvrđena su PCR testiranjem. S područja grada Karlovca zaražene su 42 osobe, Duge Rese i Netretića četiri, Barilovića i Generalskog Stola tri, Bosiljeva dvije, Draganića dvije, Cetingrada, Lasinje i Vojnića jedna osoba.

Antigenskim testom potvrđena su 76 slučaja zaraze. Na području Karlovca potvrđeno je 26 zaraženih osoba, Duge Rese 20, Ogulina jedna, Ozlja i Vojnića osam, Netretića tri, Krnjaka, Rakovice i Draganića dvije te Slunja, Barilovića, Lasinje i Žakanja po jedna osoba.

U bolnicama Karlovačke županije je hospitalizirano 163 COVID pozitivna pacijenta. U posljednja 24 sata otpušteno je s bolničkog liječenja 16 osoba. Na respiratoru u OB Karlovac se nalazi šest osoba. U posljednja 24 sata je umrlo pet pozitivnih pacijenata od koji su se svi nalazili u OB Karlovac.

U samoizolaciji se nalazi 1.205 osoba, nije bilo kršenja mjera samoizolacije. Međutim, protiv jedne osobe iz Karlovca je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja ODO-Karlovac podnesena kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela.