Karlovačka županija dijeli 80 stipendija učenicima i studentima

Karlovačka županija i ove godine dodjeljuje stipendije za učenike i studente. Tako će ove godine biti dodijeljeno 80 stipendija, 40 učeničkih i 40 studentskih. Učeničke stipendije iznose 400 kuna mjesečno , a studentske 700 kuna mjesečno. Stipendije se isplaćuju ukupno 10 mjeseci.

Na Javni natječaj je ukupno pristiglo 400 zahtjeva. Od toga je 80 kandidata koji su ostvarili županijsku stipendiju, a 71 kandidat će ostvariti jednokratnu novčanu pomoć Karlovačke županije, dok je dio kandidata već ostvario neku drugu vrstu stipendije, po drugoj osnovi.

Stipendije se dijele u tri kategorije: za darovite učenike i studente, za učenike i studente koji su upisali deficitarna zanimanja te za učenike i studente slabijeg imovnog stanja.

Za stipendije i jednokratne novčane pomoći Karlovačka županija je ove godine osigurala sredstva u iznosu od 526 tisuća kuna.

Svečana podjela ugovora učenicima i studentima koji su ostvarili prvo mjesto na ljestvici po svakoj osnovi održat će se sutra u Uredu župana Karlovačke županije.