U Karlovačkoj županiji 62 novozaraženih i šestero preminulih

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 62 nova slučaja zaraze koronavirusom. PCR testiranjem pozitivnih je 36 osoba. Njih 25 iz Karlovca, Duge Rese, Ogulina, Ozlja i Barilovića je po dvoje zaraženih te po jedna osoba u Slunju, Vojniću i Netretiću.

Brzim antigenskim testom ustanovljeno je 26 novooboljelih. U Karlovcu njih 17, Dugoj Resi četiri, Ozlju tri, Ogulinu i Žakanju po jedna osoba.

Ukupno je u Karlovačkoj županiji do sada oboljelo 7.137 osoba.

U bolnicama Karlovačke županije na današnji dan je hospitalizirano 13 pozitivnih pacijenata. U posljednja 24 sata novoprimljeno je 11 zaraženih, na respiratoru se nalaze tri pozitivne osobe. U protekla 24 sata osam osoba je otpušteno s bolničkog liječenja. U posljednja 24 sata preminulo je šest osoba. U Ogulinu dvije, Karlovcu tri i Dugoj Resi jedna.

U samoizolaciji se u bolnicama Karlovačke županije nalazi pet liječnika, 34 medicinskih sestara i tehničara, četvero ostalih zdravstvenih djelatnika, 18 nezdravstvenih djelatnika .

Stanje u sustavu socijale na području Karlovačke županije je stabilno te od 40 obiteljskih domova, u dva doma nalaze se covid pozitivne osobe.

U Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije danas stiže 270 doza cjepiva, koje će biti raspodijeljene zdravstvenim ustanovama. Do današnjeg dana su cijepljene 323 osobe ( od toga 263 u domovima za starije, 60 u zdravstvenim ustanovama).

U samoizolaciji se nalazi 268 osoba.