U Vojniću uskoro izgradnja objekta hitne medicine

U petak, 8. siječnja, u prostoru Edukacijsko – simulacijskog centra Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije potpisani su ugovori za početak radova na izgradnji objekta hitne medicine u Vojniću.

Cilj uspostave hitne medicine u Vojniću je podići i unaprijediti učinkovitost, kvalitetu i dostupnost izvanbolničke hitne medicinske skrbi na području Karlovačke županije. Također, potrebno je povećati kvalitetu usluga hitne medicine na području Karlovačke županije kroz izgradnju infrastrukture i opremanje ispostave hitne medicine.

Ukupna vrijednost radova iznosi 3,5 milijuna kuna te Karlovačka županija osigurava u 2021. i 2022. godini 2,1 milijuna kuna kroz decentralizirana sredstva. Također, zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar istaknula je kako je u 2020. godini, županija osigurala 300 tisuća kuna vlastitih sredstava. Načelnik Općine Vojnić Nebojša Andrić istaknuo je kako je Općina u 2020. godini izdvojila za radove 400 tisuća kuna. Ovim putem potpisan je okvirni sporazum o početku radova između ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Perice Vucelića i predstavnika izvođača radova tvrtke Espera d.o.o. Josipa Lisice. Uz zamjenicu župana Vesnu Hajsan Dolinar, potpisivanju je nazočio i zamjenik župana Mirko Martinović.