Od danas pripremu toplih  obroka na potresom pogođenom području preuzo Pleter, važnu ulogu ima i Restoran Zrinski Karlovcu

Od danas pripremu toplih  obroka na potresom pogođenom području preuzela je državna tvrtka Pleter. Tako se i Restran Zirnski, koji je karlovačka podružnica Pletera uključio u ovu akciju te svakodnevno šalje pomoć u Petrinju. Svakoga dana pakiraju i šalju pet tisuća paketa suhe hrane za pogođeno podučje, rekao nam je Željko Goršić iz Restorana Zrinski.

Inače, premijer Plenković se zahvalio brojnim ugostiteljima, kuharima koji su nesebično proveli svoje vrijeme, naročito u Petrinji. Dogovoreno je da oni još jedno vrijeme nastave sa svojim aktivnostima. Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja vjeruje kako će sustav i dalje funkcionirati uredno.

-To vam je išlo u fazama, na način da u prvih par dana se isključivo radilo o ugostiteljskim sirovinama, i onda je krenulo sa donacijama Crvenog križa, koje u tom trenutku nisu mogle pokriti niti 3 do 5 posto ukupnih obroka, a onda se to povećalo te je Crveni križ mogao pokriti 40-50%, ali i dalje to nikako ne bi moglo funkcionirati bez donacija svih naših partnera i dobavljača i na taj način se svima želim zahvaliti. Ali u narednom razdoblju i opet bez njih ne bi mogli funkcionirati da se nisu oslobodile robne rezerve, jer to su ogromne količine, istaknuo je Medek.

Dodaje kako je ovo bila svima nepoznata situacija u kojoj su se snalazili u hodu, kako materijalno tako i emotivno. Stotine kuhara i ugostitelja s područja cijele Hrvatske su pristigli kako bi osigurali topli obrok za sve one kojima je najpotrebniji.