Zimska škola informatike za mlade ove godine na daljinu

Udruga informatičara Karlovačke županije u suradnji i potporu Karlovačke županije i Zajednice tehničke kulture kao i prijašnjih godina održava zimsku školu informatike. Zbog epidemioloških mjera rad zimske škole odvija se na daljinu. Aktivnosti su krenule 4. siječnja, a trajat će sve do 16. siječnja.

U zimskoj školi 2021. godine radi se u šest dvotjednih radionica, u kojima sudjeluje preko 100 učenika osnovnih i srednjih škola s područja Karlovačke županije. Rad se odvija kroz radionice Sigurnost i zaštita na Internetu; Programiranje (LOGO); Programiranje (Scratch); Programiranje (Python); Programiranje (HTML, CSS, JS); Programiranje (C++).

Sve ove radionice za polaznike besplatne i da su sredstva osigurana na temelju prijava projekata na natječaje.

Predavači su mladi ljudi, zaposleni ili studenti koji su i nekada sami bili polaznici ovakvih radionica. Prenose svoja znanja mladima, ali i profesorima i nastavnicima kroz projekt InfoKa kojemu je cilj poboljšanje osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja u području koje ova Udruga pokriva. U sklopu projekta InfoKa su radionice koje se održavaju tijekom zime, proljeća i ljeta.

Udruga informatičara Karlovačke županije od osnutka do danas sustavno radi na razvoju informacijske djelatnosti na području Karlovačke županije. Posebnu pozornost posvećuje mladeži i radu s njima. Ciljevi su joj poticanje i promicanje informacijske kulture i tehnologije u Karlovačkoj županiji, unapređivanje informacijskog odgoja i obrazovanja mladeži te ostvarivanje javnih potreba u području informatike na području Karlovačke županije. Članovi su poduzetnici, nastavnici, mladež.