KABA

U Karlovačkoj županiji 40 slučajeva zaraze, u bolnicama 46 pozitivnih bolesnika

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je ukupno 40 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Prema PCR testu u Karlovačkoj županiji imamo 31 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. S područja grada Karlovca 15 osoba, Ogulina pet osoba, iz Draganića tri osobe, iz Generalskog Stola, Plaškog i Vojnića po dvije osobe, te Duge Rese i Ozlja po jedna.

Prema brzom testu za detekciju antigena u posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji je 9 osoba pozitivno, iz Karlovca je pet osoba, a iz Duge Rese četiri.

U bolnicama Karlovačke županije je hospitalizirano 46 COVID pozitivnih pacijenata (OB Ogulin-14, OB Karlovac-32). U posljednja 24 sata novoprimljene su četiri osobe (OB Ogulin-2, OB Karlovac-2). Na respiratoru u OB Karlovac se nalazi pet COVID pozitivnih pacijenata. Otpušteno je sedam osoba (OB Ogulin-1, OB Karlovac-6). Nije bilo preminulih osoba u protekla 24 sata. U samoizolaciji se nalaze dva liječnika, sedam medicinskih sestara/tehničara te 13 nezdravstvenih djelatnika.

U samoizolaciji se nalaze 242 osobe. Nije bilo kršenja mjera.

Inspekcija Stožera civilne zaštite Karlovac izvršila je nadzor na području grada Karlovca u sedam trgovina, u četiri uslužne djelatnosti, u tri autobusa te u jednom ugostiteljskom objektu. Nisu utvrđene nepravilnosti.