KABA

U Gradskoj knjižnici akcija prikupljanja knjiga i slikovnica za djecu

Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” već sedmu godinu provodi akciju prikupljanja slikovnica i knjiga za djecu pod geslom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj”, u okviru obilježavanja Međunarodnog dana darivanja knjiga.

Slikovnice i knjige za djecu prikupljat će se od 1. do 14. veljače na Odjelu za djecu i mladež, a bit će proslijeđene Ženskoj grupi Korak Karlovac.

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati. Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjigom ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu.

U Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu što prije svega znači poziv na akciju jer siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta te koči ostvarivanje njegovog potencijala. Stoga pozivamo djecu i odrasle da slikovnice daruju lokalnim knjižnicama koje će ih proslijediti u prave ruke. I na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac nalazi se košara u koju možete ostaviti slikovnice.

Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje “Čitaj mi!”.