Gradac dobiva novi vodovod – sigurnija vodoopskrba za 30 kućanstava

U mjesnom odboru Gradac kreće se s rekonstrukcijom vodoopskrbnog cjevovoda u istoimenoj ulici. Riječ je o realizaciji prvog u nizu ovogodišnjih projekata obnove komunalne infrastrukture, a tim povodom radove koji su krenuli danas obišli su predstavnici Grada Karlovca i Vodovoda i kanalizacije.

Oko 30 kućanstava na području Gradca uskoro će živjeti bezbrižnije, a neprestana puknuća vodovoda postat će stvar prošlosti, tako barem tvrde iz vodovoda i kanalizacije.

-Ova trasa cjevovoda je stara, iz 1970-ih godina, te smo imali velik broj puknuća zadnjih godina, što je ujedno razlog rekonstrukcije. Cilj ovog projekta je smanjiti troškove održavanja sustava i unaprijediti kvalitetu vodoopskrbe za mještane ulice Gradac, kazala je Katarina Malenica, Direktorica Vodovoda i kanalizacije.

Vrijednost projekta je pola milijuna kuna, a rok za završetak radova je 60 dana. Realizaciji projekta najviše se vesele mještani.

-Zadnjih par godina imali smo strašnih problema, puknuća su bila česta. Vodovod je star koliko je star- 50 godina te je konačno došao red i na nas, istaknula je Maja Grgat Britvec, Predsjednica MO Gradac.

Uz ovaj, Vodovod i kanalizacija te Grad Karlovac planiraju i provedbu drugih projekta u 2021. godini.

-Grad Karlovac i ViK će zajedno u 2021. godini krenuti u rekonstrukciju ViK vodoopskrbne mreže odnosno kanalizacije,a grad će srediti nogostupe, odnosno kolnički trak na Baniji u Vrazovoj, u Novom Centru u Ulici Marka Marulića, i Nemčićevoj ulici na Luščiću, rekao je Damir Mandić, Gradonačelnik Karlovca.

Ovi projekti provode se i zbog značajnih gubitaka vode u vodoopskrbnom sustavu, koje je potrebno smanjiti.