Grad Karlovac i Ženska grupa Korak uređuju nove prostorije za život žena i djece žrtave nasilja

Grad Karlovac u suradnji sa Ženskom grupom Korak uredit će nove smještajne kapacitete za život i zaštitu žena i djece žrtava obiteljskog nasilja. Grad je kupio adekvatnu nekretninu vrijednosti veće od pola milijuna kuna, a Ženska grupa KORAK uspješno je nominirala projekt i osigurala 12,5 milijuna kuna za njeno uređenje kroz Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Zajedničkom suradnjom u projektu naziva „Siguran KORAK ka dostojanstvenom stanovanju“ bit će uređeno sedam apartmana, potrebne zajedničke prostorije poput blagovaone i prostora za pružanje psihološke pomoći, dječje igralište i niz drugih detalja nužnih za funkcioniranje ovakvog objekta. Rekonstruirana zgrada za organizirano stanovanje bit će opremljena i dizalom koje će omogućiti osobama s invaliditetom nesmetano korištenje svih sadržaja. Također, provedbom projektnih aktivnosti bit će organizirana edukacija o ravnopravnosti spolova.

Gradonačelnik Damir Mandić jučer je u društvu najbližih suradnika na ovom projektu, uključujući i Žensku grupu KORAK, obišao objekt i razgovarao o daljnjim aktivnostima uređenja.