Brojne aktivnosti u Ozlju povodom Mjeseca Slave Raškaj

Grad Ozalj tradicionalno u ožujku odaje počast slikarici Slavi Raškaj i brojnim programom se sjeća njenih umjetničkih djela, zajedno s brojnim ljubiteljima umjetnosti, iz svih krajeva.

Gosti koji dođu u Ozalj od 20. do 27. ožujka će u stručnoj pratnji vodiča iz Zavičajnog muzeja Ozalj proći turističkom rutom „Putevima Slave Raškaj“. Ulaznice po cijeni 20 kn, koje omogućuju i posjetu muzeju, moći će se nabaviti na početnoj točki, a to je Etno park Ozalj, od 10 sati.

U subotu 20. ožujka organizirano je predstavljanje lokalnih proizvođača hrane kroz manifestaciju Mili mali česn party ispred popularne Humićke u centru Ozlja. Sljedeću subotu, 27. ožujka, na istom mjestu, kao poseban gost OPG Štenta iz Ferenaca, nastupit će legendarni Stjepan Jimmy Stanić.

U okviru projekta „Susret s rijekom” u centru Ozlja postavljen je multimedijski informacijski centar, na kojem će biti predstavljene zanimljive virtualne izložbe. Svaki tjedan će posjetitelji moći pogledati – nakon radova skupina Bubamare i Vrapčići iz Dječjeg vrtića Zvončić, sada su slike Slave Raškaj iz fundusa Zavičajnog muzeja Ozalj i na kraju će biti fotografije s projekta Land Art Ozalj, koji provodi Akademija likovnih umjetnosti Zagreb u Obrežu Vivodinskom i Loviću Prekriškom.

U Zavičajnom muzeju Ozalj od subote 13. ožujka svojom samostalnom izložbom pejzaža premijerno se predstavlja akademski slikar Krešimir Nikšić.

Tu je i tradicionalni Križni put Ozalj – Svetice, koji se ove godine 24. put održava na Cvjetnicu, 28. ožujka.