Petračić SDP-ov kandidat za gradonačelnika, zajedno s Malović pokušat će napraviti promjenu

Kandidat SDPa za gradonačelnika Karlovca na predstojećim lokalnim izborima biti će Davor Petračić, a kandidatkinja za zamjenicu Dragica Malović, predsjednica gradskog SDP-a.

-Odluka da kao kandidata za gradonačelnika istaknemo kandidata koji nije član stranke, je posljedica racionalnog i politički praktičnog razmišljanja. Prema provedenim anketama Davor Petračić kao nezavisni kandidat prolazi najbolje. Nadalje, njegove ideje kako Karlovac učiniti mjestom boljim za život, sredinom koja će privlačiti nove stanovnike i poslove, modeli po kojima se bi se trebala voditi gradska uprava kao servis građana, uvelike se poklapaju sa lokalnim programskim smjernicama karlovačkog SDPa, poručuju iz karlovačkog SDP-a.

U karlovačkom SDP-u smatraju i kako je HDZ na vlasti u posljednjih 15 godina učinio premalo grad, da grad stagnira na svim razinama i da je promjena vlasti nužna.

-U tom smislu, nije vrijeme za stranačke taštine i isticanje osobnih ega, mi u SDPu ovom odlukom dosljedno ostajemo kod stava da samo zajednički nastup oporbenih snaga može donijeti promjenu vlasti u Karlovcu, i SDP je spreman sve podrediti tom cilju, poručuju.

Podsjetimo, uz SDP, nezavisnog  Petračića, u koaliciji s njima su još i HSS te Reformisit.