Lopovi operiraju po Karlovcu pod izgovorom pružanja zdravstvenih usluga starijim osobama

U protekla 24 sata na području PU karlovačke evidentirano je pet kaznenih djela, dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira i jedna prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom, javljaju iz policije.

Prevaranti opljačkali staricu (87)

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac zaprimljena prijava 87-godišnjakinje da joj je 16. travnja u stan u Grabriku došla nepoznata ženska osoba, pod izgovorom da s obzirom na COVID-19 provjerava zdravstveno stanje starijih osoba i vrši pregled. Za to vrijeme u stan je ušao nepoznati počinitelj te iskoristio nepažnju starice i iz novčanika joj ukrao novac. Policija provodi kriminalističko istraživanje.

Prema policijskim izvješćima vidljivo je kako već neko vrijeme po gradu operiraju lopovi koji pod krinkom pružanja zdravstvenih usluga potkradaju starije osobe.

Prometna nesreća u Selištu Drežničkom

Jučer u 15.10 sati na državnoj cesti u Selištu Drežničkom dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. Osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka upravljao je 76-godišnjak te se nije držao sredine obilježene prometne trake prilikom čega je automobilom prešao na suprotni kolnički trak i udario u osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnjak. U prometnoj nesreći 21-godišnjak je teže, a 76-godišnjak lakše ozlijeđen. Nadležnom državnom odvjetništvu protiv 76-godišnjeg vozača bit će proslijeđena kaznena prijava.