cacib2

Ministrica Nina Obuljen Koržinek u Karlovcu

Ministri su se u danima pred lokalne izbore uskomešali te obilaze gradove i općine kako bi dali podršku stranačkim kolegama. Tako je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek danas nazočila početnoj konferenciji na projektu Nikola Tesla Poduzetničkom centra na Rakovcu. Obišla je i Studentski dom, atrij znanja karlovačkog Veleučilišta, zgradu bivše tvrtke Kamod, crkvu Presvetog Trojstva te dvorac u Bosiljevu.

 

Nikola Tesla poduzetnički centar hvale je vrijedan projekt, financiran bespovratnim sredstvima iz EU fonda za regionalni razvoj i to u okviru ITU mehanizma. Najveći naglasak stavljen je na razvoj poduzetništva i gospodarstva- kako na regionalnoj tako i na nacionalnoj razini.

Gradonačelnik Mandić nekoliko je godina proveo radeći u karlovačkoj Gimnaziji, kao profesor i ravnatelj pa tako na ovaj projekt ne gleda samo iz perspektive poduzetnika. Nada se da će centar biti na raspolaganju svim Gimnazijalcima i profesorima svakodnevno, što je u stvari i bila početna ideja. Grad Karlovac ima značajnu ulogu u realizaciji i opremanju samog prostora.

“Cijela ova priča krenula je zapravo od želje da odamo počast Nikoli Tesli koji je jedan dio života proveo u Karlovcu, između ostalog i kao učenik Gimnazije”, rekla je na početku svog obraćanja županica Martina Furdek Hajdin. Kako bi sve bilo napravljeno što kvalitetnije, angažirani su vrhunski arhitekti s područja naše županije, ali suradnja je ostvarena i s brojnim stručnjacima diljem Lijepe naše.

Na kraju je okupljenima nekoliko riječi uputila i ministrica Obuljen Koržinek. Istaknula je činjenicu da je ovdje riječ o projektu koji zapravo povezuje sve ono što utjelovljuje lik Nikole Tesle- znanje, obrazovanje, poduzetništvo, inovacije ali i kulturu te njegovanje uspomene na tog hrvatskog velikana.

Ministrica je, u društvu domaćina detaljno pregledala ovim putem unutarnji prostor Centra te se informirala o završetku radova. Prema trenutnim prognozama, projekt bi trebao biti finaliziran do kraja 2023. godine.