KABA

Grad Karlovac pristupio izradi novog Plana razvoja grada Karlovca, pozivaju građane na javno savjetovanje

Grad Karlovac pristupio je izradi novog Plana razvoja grada Karlovca 2021. – 2030. godine, s obzirom na prestanak važenja Strategije razvoja grada Karlovca (2013. – 2020. godine).

Pokretanju postupka izrade Plana razvoja grada Karlovca prethodilo je imenovanje Lokalnog koordinatora te imenovanje Radne skupine. Slijedilo je formiranje Partnerskog vijeća grada Karlovca koje se sastoji od 27 članova. Članove Partnerskog vijeća grada Karlovca čine dionici iz javnog, privatnog i civilnog sektora grada Karlovca, koji rade sukladno načelu partnerstva i suradnje.

U novom Planu razvoja grada Karlovca na prvom mjestu je razvoj gospodarstva, zatim kvaliteta življenja i održivo upravljanje okolišem uz primjenu što više Pametnih rješenja. U novi Plan razvoja grada Karlovca za razdoblje od 2021. – 2030. godine integrirani su i ostali ključni ciljevi iz pojedinih sektorskih strategija grada Karlovca koje su do sada prestale važiti, a nužne su za razvoja Karlovca.

Pozivaju se  sve građanke i građani grada Karlovac da se svojim primjedbama i prijedlozima uključe u javno savjetovanje. Savjetovanje je otvoreno na web stranici https://bit.ly/3giwN1I