Aquatika otvara novu izložbu “Plankton – divovi u kapljici vode”

Aquatika povodom 442. rođendana grada Karlovca organizira otvorenje izložbe Plankton – divovi u kapljici vode. Otvorenje izložbe bit će 23. lipnja u 18 sati u Kongresnoj dvorani Aquatike.

Izložba je podijeljena u dvije cjeline prezentirane na 12 plakata u dvojezičnoj formi hrvatsko-engleskog jezika. U prvom dijelu izložbe prezentirano je što plankton predstavlja, od kuda potječe, kako se kreće, kako ga dijelimo i koja mu je važnost. Drugi dio odnosi se na specifične i zanimljive vrste planktona. Izložba završava porukom koliko je zapravo plankton važan, jer on na svojim leđima nosi život na Zemlji, daje mu temelj i osnova je za hranidbeni lanac.

Glavni cilj izložbe je ukazati na važnost planktona koji je danas uglavnom nepoznanica većini ljudi. Iako je tema izložbe globalna i aktualna u kontekstu problema klimatskih promjena i značaja planktona za ekosustav, detalji izložbe povezuju grad Karlovac i Aquatiku s ovom svjetski zanimljivom temom.

Autori izložbe su Juraj Petravić i Ivana Kaleb Vuletić iz Aquatike. Za dizajn vizualnog identiteta zaslužni su Sandra i Mladen Bolfek iz Bolkefi art & graphic design studio.

Izložba će biti će otvorena za sve posjetitelje Aquatike do 31. siječnja 2022. godine.