KABA

Učenici na Turnju dobivaju novo igralište, a svi se nadaju i dogradnji škole

Osnovnu školu na Turnju ove školske godine pohađat će 410 učenika, od čega su njih 42 prvašići.

Ravnateljica Snježana Žunac osvrnula se na pad broja učenika:

Ovaj broj od 42 prvašića je identičan prošloj godini, znači nema nikakvog pada, ali moram konstatirati da je prisutan određen pad broja učenika u školi i to zbog odlaska obitelji na rad u inozemstvo., rekla je Žunac.

OŠ Turanj ima jednu grupu od 25 učenika u produženom boravku. Ovo ljeto škola je bila veliko gradilište. Sportsko igralište prenamjenjeno je u školsko parkiralište, a trenutno se gradi novo rukometno školsko igralište. Također, uređivao se i sanitarni čvor u školskoj dvorani. Novo parkiralište će uvelike riješiti sve probleme koje su imali na malom prostoru škole. Inače, uređenje parkirališta i igrališta samo su dio velikog projekta dogradnje škole Turanj za koji već posjeduju građevinsku dozvolu, a čeka se samo suglasnost Ministarstva. Nadaju se da će se za ovu dogradnju pronaći i sredstva kako bi mogli po završetku projekta organizirati rad u jednoj smjeni u školi.

U novu školsku godinu u Karlovačke osnovne škole krenulo je 3857 đaka, od toga je 428 prvašića. Samo su dvije škole koje ovu školsku godinu počinju u dvije smjene zbog mogućnosti pridržavanja epidemioloških mjera, to su OŠ Švarča i Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži na Baniji.

Od ove školske godine Karlovac je bogatiji za još dvije skupine produženog boravka u školama.

Trenutno je 20 učiteljica koje Grad Karlovca financira, a koje rade u produženim boravcima. Isto je toliko i skupina. Nove grupe produženog boravka su u OŠ Grabrik i u područnoj školi Velika Jelsa.