web karijera 1160*120
web struka 1160*120

Svečano završila 26. Filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival

Od 1415 pristiglih, 84 izabranih, 11 filmova je nagrađeno, među njima i članica Kinokluba Karlovac

Završilo je i ovogodišnje izdanje Filmske revije mladeži i Four river film festivala. Odaziv natjecatelja je bio odličan, naime, pristiglo je 1415 filmova. Od toga je prikazano 84 filma. Filmove je birao tzv. “mali žiri” kojeg su sačinjavali karlovački srednjoškolci te “veliki” u sastavu: Hrvoje Mršić, Matea Milić i Nemanja Čeranić. 84 filma konkuriralo je za 11 nagrada.

– Kriteriji ocjenjivanja su prvenstveno prilagođeni činjenici da ovo nisu profesionalni filmovi, nego filmovi mladih filmaša. Nakon toga je jako bitno vidjeti u kojim uvjetima su oni napravljeni zbog toga što nije isto je li netko film napravio sam, zato što, očito, obožava film i želi da mu to bude posao u životu i netko tko je imao i produkcijsku podršku i neka financijska sredstva, istaknula je članica velikog žirija Matea Milić.

Nagradu za najbolji dokumentarni film “Lenuci” dobila je članica Kinokluba Karlovac Marina Jurčić, kojoj je ovo prvi autorski rad. Marina je film i snimala i montirala sama, tek uz zoom konuzultacije s mentorima jednom tjedno. Snimanje je trajalo od ožujka do lipnja ove godine.

Ovo je 15. godina zaredom kako se organizira Festival, a organizatori ističu kako manifestacija svake godine sve više raste, i brojkama i kvalitetom. Posebno ih veseli odaziv natjecatelja iz 50 zemalja svijeta. Nadaju se kako će sljedeže godine ipak biti moguće da se vide uživo.