Svjetski kup u Mađarskoj: Mihalić i Vrbanić zlatne, Puljak i Anzić srebrni

U Budimpešti u Mađarskoj se od 16. – 19. rujna održava Svjetski kup u kickboxingu, koji je okupio 3.040 natjecatelja iz 45 država i 289 klubova i nacionalnih reprezentacija. Tigrovi su nastupili u disciplini Point Fighting u sastavu: juniorka Lara Mihalić, Starija kadetkinja Roka Puljak i u kategoriji dječaka i djevojčica Iva Vrbanić i Ivano Anzić.

Prvi su nastupili u kategoriji dječaka i djevojčica Ivano Anzić i Iva Vrbanić. Ivano Anzić je u kategoriji – 36 kg bio slobodan prvo kolo, zatim je upisao pobjedu u polufinalu 13-3 protiv Bugara Andreeva Tsvetana i poraz u finalu 4-7 od Čeha Vojtek Adama, pa je osvojio srebrnu medalju.
Iva Vrbanić je u kategoriji – 33 kilograma ostvarila 2 pobjede, i to protiv mađarice Szeketes Flore 15-5, a zatim u finalu protiv ukrajinke Yevhenie Konovalenko 28-22, u šokantnoj završnici borbe u kojoj je stigla zaostatak od 4-12 iz prve runde.

U starijim kadetkinjama Roka Puljak je u kategoriji u kojoj će nastupiti na Europskom prvenstvu – 65 kg osvojila srebrnu medalju nakon dvije pobjede i poraza u finalu. U prvom kolu pobijedila je mađaricu Koszti Iringo 5-2, zatim u polufinalu Sijku Alessio iz Italije 5-3, dok je finalnu borbu izgubila od Bugarske Kaline Boyadzieve 0-6.
Lara Mihalić je u kategoriji juniorki – 70 kg, u kojoj će nastupiti i na Svjetskom seniorskom i na Europskom kadetskom prvenstvu, osvojila zlatnu medalju nakon tri pobjede. Prvo je pobijedila Njemicu Strietzel Julie 11-3, zatim još jednu Njemicu Heinrich Anna Lenu 14-8, da bi u finalu pobijedila slovensku Alinu Brdar 15-5.

Tigrovi dolaze kući sa 2 zlata i 2 srebra od 4 natjecatelja, što karlovački klub svrstava u jedan od najuspješnijih na Svjetskom Kupu.