Prvi veliki nastupi Veslačkog kluba Karlovac na 31. Hrvatskom veslačkom prvenstvu za kadete, juniore, seniore i veterane

U Zagrebu je na Jarunskom jezeru održano 31. Hrvatsko veslačko prvenstvo za kadete, juniore, seniore i veterane. Na prvom nastupu Veslačkog kluba Karlovac na ovakvom velikom i značajnom državnom natjecanju nastupili su Tin Jarnjević u samcu za kadete A, Lucija Salaić i Ana Katušin u dvojcu na pariće za seniorke A, Tihomir Jarnjević i Dario Cvitešić u dvojcu na pariće za veterane te Davorin Katušin Mika u samcu za veterane.


Svakako najzahtjevniji nastup bio je mladog Tina Jarnjevića koji je nastupio za kadete A u konkurenciji 30 natjecatelja ukupno, a ta kategorija je imala i najveći broj prijavljenih natjecatelja. Da bi došao do B finala u kojem je osvojio 2.mjesto, Jarnjević je morao odveslati kvalifikacije koje je završio s vremenom 4:14,27 kao prvi u skupini, zatim četvrtfinale s vremenom 4:02,32 kao drugi u skupini, zatim je uslijedilo polufinale s vremenom 4:03,54 gdje je na cilj došao kao 4. te u subotu B finale sa izveslanim vremenom 4:04, 16 na 1000 m gdje je osvojio 2.mjesto.


Možemo biti vrlo zadovoljni Tinovim rezultatom, jer se vratio u veslanje nakon vrlo dugačke stanke i zaista niti njemu niti ostalim natjecateljima koji su izborili sljedeći nastup, u toj skupini nije bilo lako odveslati 4 trke i to po lošijim vremenskim uvjetima. Uz to su u petak imali 2 trke u razmaku od 6 i pol sati. To su veliki napori za veslače, izjavio je Tihomir Jarnjević, predsjednik VK Karlovac.
U subotu popodne drugi nastup za klub su imale seniorke Lucija Salaić i Ana Katušin koje su prvu trku u dvojcu na pariće za seniorke završile na 4.mjestu sa izveslanim vremenom od 8:47,73 te ih je u nedjelju dočekalo B finale u kojem su 2000 m odveslale za 8:43,05 te osvojile 2.mjesto u B finalu, 25 sekundi iza prvoplasiranih iz VK Istra.
Zadnjeg dana natjecanja uz navedene veslačice nastupili su Tihomir Jarnjević i Dario Cvitešić u dvojcu na pariće te u tijesnoj utrci odveslali 1000 m za 3:26,10, što je bilo 1,43 sekundu sporije iza prvoplasiranih HAVK Mornar.


U samcu za veterane u nedjelju ujutro nastupio je veteran Davorin Katušin koji je odveslao utrku u vremenu 4:12,75 te tako osvojio 1.mjesto za Veslački klub Karlovac u kategoriji veteranskih samaca.
Prezadovoljni smo našim nastupima. Davorin Katušin je s lakoćom odveslao trku, Tin se borio sa 30 veslača iz cijele Hrvatske, Dario Cvitešić i ja imamo malo zajedničkih treninga u nogama, Ana Katušin i Lucija Salaić isto tako, a svi smo dali najviše od sebe. Za naš klub nastup na ovakvoj vrsti natjecanja ima veliki značaj, tim više jer smo u sklopu natjecanja na Vijeću klubova Hrvatskog veslačkog saveza , gdje je u ime našeg kluba vijeću prisutvovao dopredsjednik kluba Dario Cvitešić, primljeni kao pridruženi član Hrvatskog veslačkog saveza. Ovim putem zahvaljujemo svim članovima HVS-a koji su bili u petak prisutni na vijeću i jednoglasno prihvatili naš zahtjev, zaključuje Jarnjević, koji ne krije zadovoljstvo, ali i umor nakon četiri vrlo naporna i zahtjevna veslačka dana.