U Tehničkoj školi Karlovac otvoreno je 14. izdanje Izložbe inovacija Karlovac u organizaciji HGK Županijske komore Karlovac i Udruge inovatora Karlovačke županije. Na izložbi je predstavljeno 50-ak inovacija od ukupno 100-ak inovatora.

Na ovogodišnjoj Izložbi inovaciji tradicionalno su predstavljene inovacije tvrtki perjanica karlovačkog gospodarstva od HS produkta do Tvornice turbina Karlovac. Uz njih bilo je i zanimljivih inovacija poput sapuna od limunske trave, električnog i solarnog bicikla s hladnjakom, stropnog sustava grijana i hlađenja, kao i prehrambenih inovacija.

-Ono što se na tržištu pa i na ovoj izložbi najviše vidi to su inovacije koje dožive svoj komercijalni završetak i omogućuju zapošljavanje novih ljudi. Mi u Karlovačkoj županiji preko 50 posto prihoda ostvarujemo u industriji. U Hrvatskoj je to 20-ak posto. To je najbolji pokazatelj  koliko su inovacije važne za razvoj naše zajednice. Naše najveće tvrtke su bazirane na inovacijama, istaknuo je Zlatko Kuzman, Predsjednik HGK Županijske komore Karlovac

Veliki dio tih inovacija već je nagrađivan na velikim izložbama. Također ove inovacije već se primjenjuju u poslovanju i pozitivno utječu na poslovne rezultate tvrtki. Na izložbi su predstavljeni i radovi učenika srednjih škola.

-Spomenuo bih domaćina – Tehničku školu Karlovac koja je zaista sa velikim brojem inovacija pridonijela samoj kvaliteti izložbe. Tu je i ogulinska Tehničko obrtnička škola, Šumarska i drvodjeljska škola Karlovac. Možemo reći da se tu nalazi dio standardne, a tu je i Karlovačke Veleučilište, kazao je postave Željko Kovač iz Udruge inovatora Karlovačke županije.

Učenici tehničke škole sudjeluju i na radionici u sklopu izložbe na kojoj uče osnove robotike i programiranja a koja je po prvi put organizirana u sklopu IKE zahvaljujući pokroviteljstvu Udruge inovatora Hrvatske. Na otvorenju izložbe bili su prisutni i predstavnici gradske i županijske vlasti.

Napomenimo kako je ova izložba inovacija međunarodnog karaktera je osim karlovačkih i hrvatskih inovatora se predstavljaju i inovacije autora iz BIH i Slovenije. Izložba u Tehničkoj školi ostaje otvorena sve do petka.