Predstavnici Svjetske banke posjetili Karlovac

U organizaciji Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, predstavnici Svjetske banke, predvođeni gđom. Zuzanom Stanton-Geddes, voditeljicom projekta, posjetili su danas grad Karlovac i Karlovačku županiju.

Tijekom posjete gosti su obišli Medicinsku školu Karlovac, čija je zgrada oštećena u prošlogodišnjem potresu te je potrebna sanacija i rekonstrukcija, a prezentiran je i projekt dogradnje.

U pratnji predstavnika Veleučilišta u Karlovcu i Studentskog centra gosti su obišli i zgrade bivše Vojne bolnice i Bosanskog magazina u povijesnoj gradskoj jezgri Zvijezdi, u kojim se planira izgradnja studentskog doma i restorana za studentski prehranu.

Predstavljena im je i projekt tzv. Velike vojarne koju Grad Karlovac i Karlovačka županija planiraju otkupiti od sadašnjih vlasnika i urediti za potrebe Gimnazije Karlovac i Glazbene škole Karlovac ali i za potrebe ostalih društvenih događanja.

Na kraju obilaska gosti su razgledali Crkvu Presvetog Trojstva koja je također prilikom potresa pretrpjela znatna oštećenja i slijedi joj neophodna sanacija i obnova.

U pratnji gostiju bili su gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, sa suradnicima te ravnatelj Uprave pri Ministarstvu kulture i medija Davor Trupković, koji je goste upoznao s objektina u karlovačkoj Zvijezdi.