U Atriju Veleučilišta organizirani 42. Karlovački zdravstveni dani – nezaobilazna tema Pandemija Covida-19

U Karlovcu su organizirani 42. Karlovački zdravstveni dani. Ovoga puta tema je “Karlovačko zdravstvo u pandemiji Covida-19”. Tako su se u Atriju Veleučilišta okupili autoriteti karlovačkog zdravstva kao i stručnjaci iz Zagreba. Bilo je riječi o mentalnom zdravlju i koronapandemija, liječenju Covida 19, kao i virusu u rodilištu.

-Nakon godinu dana imao značajna iskustva, klinička, epidemiološka iskustva, a izmjena tih iskustva među raznim strukama, a tu imamo pedijatre, ginekologe, interniste, pulmologe, infektologe, dakle svaka struka ima svoje specifičnosti, svi su sudjelovali u liječenju, u dijagnostici, stoga izmjena znanja je vrlo značajna, kazao je Hrvoje Cvitanović, Predsjednik organizacijskog odbora

Uz isključivo zdravstvene teme pričalo se i o organizaciji posla u bolnici za vrijeme pandemije. Upravo je organizacija bila bitna kako bi sve moglo funkcionirati te kako bi pacijenti dobili adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Ravnatelj OB Karlovac u svome je predavanju istaknuo koji su bili organizacijski izazovi i kako su ih riješili.

-Funkcionalna integracija je dobila nagradu Karlovačke županije. Riječ je o tri objedinjene bolnice vezane na Covid. Sa zadovoljstvom mogu reći, da iako smo usred 4. vala, bolnica funkcionira u svom punom obliku, sa punim operativnim programom, što nije bio slučaj za vrijeme prvog, drugog i trećeg vala, istaknuo je Nikša Antica, Ravnatelj OB Karlovac i predavač na Karlovačkim zdravstvenim danima.

Antica je dodao i kako je situacija neizvjesna te kako ne mogu prognozirati trajanje 4. vala, no da je OB Karlovac spremna za sve izazove.

Najvažnija saznanja s današnjeg dana trebala bi rezultirati objavama u karlovačkom medicinskom časopisu Akta.