U Karlovačkoj županiji (za sada) nema gripe – cijepljenje kreće sredinom listopada

Nakon godinu dana vratila se gripa. Prema posljednjim podacima u Hrvatskoj je 93 zaraženih gripom, a više od polovice, njih 54, na bolničkom je liječenju. Slučajevi gripe ove su godine zabilježeni bitno ranije u odnosu na zimsko vrijeme, kada ona obično stiže. Za prve slučajeve vjerovalo se da su uvezeni iz inozemstva, no zaraza se sada širi i među građanima u Hrvatskoj. Oko 600 tisuća doza cjepiva protiv gripe treba stići polovicom ili krajem listopada. U organizirano cijepljenje krenut će se u studenom.

U Karlovačku županiju gripa još nije stigla. Do današnjeg dana nema slučajeva zaraženih ovom bolesti, kaže ravnatelj županijskog Zavoda za Javno zdravstvo Branko Zoretić i dodaje da bi cijepljenje trebalo početi sredinom listopada.

ŠEST NOVIH SLUČAJA ZARAZE KORONOM

Imamo šest novih slučajeva zaraze koronom u Karlovačkoj županiji. Nije bilo preminulih, a u samoizolaciji je 380 osoba. Utvrđeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Na bolničkom liječenju na covid odjelu karlovačke Opće bolnice je 20 osoba, dok u ogulinskoj bolnici leži deset osoba.