Barilovićka i poljska škola u zajedničkom projektu “Croatia in our eyes”

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar i pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Šćulac priredile su prijam za učenike i nastavnike iz OŠ Barilović i poljske škole Akademicki Zespol Placowek Oswiatowych, Lubawa koji zajednički rade na međunarodnom projektu Croatia in Our Eyes.  U sklopu projekta učenici iz Poljske, zajedno s voditeljicom projekta, ravnateljicom Katarzynom Miaskowskom, gosti su Osnovne škole Barilović. Tako će 20 učenika, 3 učitelja i ravnateljica škole tijekom posjete upoznati prostor Karlovačke županije, s kojom ih je na prijamu, u Uredu župana, kratko upoznala i zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar. 

Ciljevi projekta na kojim zajednički rade su promicanje transnacionalne mobilnosti učenika, razvijanje ključnih kompetencija u smislu govora engleskog jezika, razvijanje ključnih kompetencija djelovanjem, stjecanje iskustva samostalnim proučavanjem te kombinacija znanja stečenog obrazovanja učenika sa svakodnevnim životom. 

Posjet učenika iz Poljske OŠ Barilović traje do 12. listopada, tijekom kojeg će, uz radni dio kroz različite radionice, imati i jednodnevni izlet u Zagreb.