KABA

24-godišnjak s 2,20 promila u krvi krivac za lančani sudar na brzoj cesti

Krivac za jučerašnji lančani sudar koji se oko 20 sati dogodio na kolniku Prilaza Većeslava Holjevca je 24-godišnji vozač s 2,20 promila u krvi koji je nakon toga otišao s mjesta nesreće.

Raskrižjem Prilaza Većeslava Holjevca s Ulicom Ante Starčevića osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka upravljao je 24-godišnjak koji se tom prilikom nije kretao sredinom obilježene prometne trake već je prilikom ulaska u raskrižje skrenuo vozilom, prešao preko rubnog kamena i travnate površine koja razdvaja dvije kolničke trake i udario u metalni stup prometnih znakova.
U nastavku kretanja fizički odvojenom lijevom kolničkom trakom, namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera, udario je u osobni automobil karlovačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 21-godišnjakinja, a čije vozilo je pak uslijed jačine udarca odbačeno te je udarilo u teretni automobil s pridodanim priključnim vozilom i još jedan osobni automobil.
Nakon ovog događaja 24-godišnji vozač napustio je vozilo te se pješice udaljio s mjesta događaja, a ubrzo nakon toga policijski službenici pronašli su ga u blizini mjesta događaja. Vozač je alkotestiran te je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 2.20 promila.
U ovoj prometnoj nesreći pet osoba je lako ozlijeđeno i to dvije vozačice osobnih automobila i tri putnice iz njihovih automobila.
U odnosu na ovu prometnu nesreću, a zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu provodi se daljnje kriminalističko istraživanje nakon kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena odgovarajuća prijava. Ujedno, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača će nadležnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.