KABA

Zainteresirani će morati pričekati s prijavom za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća

Oni koji su se danas željeli prijaviti za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća koje nisu stradale u potresu putem sustava za e-prijavu morat će se strpiti jer se sustav “srušio”.

Nakon što je 14.10. od 9 h trebao krenuti sa zaprimanjem prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća, došlo je do tehničkih poteškoća uslijed kojih korisnicima sustav ePrijave nije bio dostupan. Ovim se putem ispričavamo svim zainteresiranim građanima radi nastale situacije i neugodnosti koje im je ista prouzročila. Zaduženi tim informatičara i programera intenzivno radi na uklanjanju svih programskih i infrastrukturnih barijera uslijed kojih je došlo do poteškoća u radu sustava ePrijave. Zaprimanje prijava na Javni poziv se privremeno odgađa te ćemo o novom datumu zaprimanja obavijestiti javnost u najkraćem mogućem roku. Svi građani zainteresirani za ovaj poziv dobit će novu priliku prijaviti svoje projekte za sufinanciranje, javljaju iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Kao što je i najavljeno, za tu je namjeru osigurano 300 milijuna kuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kako bi se smanjila količina energije potrebna za zagrijavanje i hlađenje prostora i kako bi se potaknulo korištenje obnovljivih izvora energije što će na kraju rezultirati nižim režijskim troškovima kućanstava i poboljšati kvalitetu života ukućana.