Nero najmješanac, Willy prvi pratitelj, Darko drugi pratitelj

Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ danas je održala šesti po redu „Izbor za najmješanca grada Karlovca“. Ove godine Izbor je održan u čast svima znanom, a nedavno uginulom karlovačkom psu lutalici Kini.  

Najmješanca grada Karlovca za 2021. godinu izabrali su članovi žirija; Petra Šegulić ispred Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“ i volonteri suradničke Udruge za dobrobit i zaštitu životinja „Najbolji prijatelj“ Nemanja Bila i Tena Vuglešić. Najmješanac za 2021. godinu izabrao se između 30 prijavljenih pasa, dodijelile su se nagrade za drugo i treće mjesto, ali i za mistere i miss simpatičnosti te najveterana grada Karlovca.  

Za najmješanca grada Karlovca 2021. godine izabran je Nero, vlasnice Eme Pavlović, drugo mjesto zauzeo je Willy vlasnice Ljiljane Trbušić, a trećim mjestom proslavio se Darko vlasnika Marina Bakića. 

Ove godine novim kategorijama mistera i miss simpatičnosti te najveterana grada Karlovca proslavili su se Max i Rino kao misteri i Zara kao miss simpatičnosti te Toto kao najveteran grada Karlovca. Ponosna vlasnica Rina i Zare je Davorka Dobrović Bišćan, Maxa Antonia Starčević i Tota Miljenko Bitorajac. 

„Izbor za najmješanca grada Karlovca“ provodi se svake godine u listopadu kako bi se simbolično obilježio Svjetski dan životinja ili Svjetski dan zaštite životinja. 4. listopad posvećen je pravima životinja i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema ostalim životinjama i važnost svih životinja za život na Zemlji. 

Ovim putem zahvaljujemo svim medijskim pokroviteljima, pokrovitelju događaja Gradu Karlovcu – Ured gradonačelnika i Zelenilu d.o.o. te svim volonterima, organizatorima i sudionicima, a koji su omogućili provedbu ovogodišnjeg Izbora. – Petra Šegulić, direktorica Udruge za lokalni razvoj „Turbina promjena“.